لینک های روزانه
بیوگرافی
مدیرعامل سابق مؤسسه خانه کتاب، مدیر مؤسسه بیاض (اطلاع رسانی و پژوهش در عرصه متون کهن) و مدیر بخش اطلاع‌رسانی، پژوهشگر و کتابشناس مرکز احیاء نسخ خطی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم بوده است.
وی دو دهه فعالیت در حوزه کتاب پژوهی و کتابشناسی و داوری جشنواره های کتاب را در کارنامه فرهنگی خود دارد.تحصیلات حوزوی در حوزه های علمیه اصفهان و قم در سطوح مقدمات، سطوح و خارج فقه است.
هچنین داوری هفتمین دوره حامیان نسخ خطی مجلس در سال ۸۵ داوری کتاب سال ایران – بخش نسخ خطی – سال ۱۳۹۲ داوری کتاب فصل – بخش نسخ خطی و کلیات – سال ۱۳۹۳ داوری کتاب سال ایران بخش نسخ خطی و کلیات در سال ۱۳۹۳ درکارنامه کاری اوست.

از جمله تالیفات وی می توان به کتاب های زیر اشاره کرد:
۱. کتابنامه حضرت عباس. قم: دلیل ما، ۲۰۲ص.، رقعی، ۱۳۸۹ش.
۲. فهرست کتاب‌های چاپ سنگی مرکز تحقیقات حوزه علمیه اصفهان. اصفهان: مرکز تحقیقات رایانه‌ای حوزه علمیه اصفهان، ۵۹۵ص.، ۱۳۹۰ش.
۳. پژوهش نامه صحیفه سجادیه (۱). قم: دلیل ما، ۱۹۷ص.، ۱۳۹۰ش.
۴. تاریخ چاپ سنگی اصفهان. تهران: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ۸۵۵ص.، ۱۳۹۰ش.
۵. فهرست کتابهای چاپ سنگی ترکی کتابخانه دیجیتال بیاض. قم: نشر عطف، ۲۶۴ص.، وزیری، ۱۳۹۲ش.
۶. چاووشی‌نامه. قم:‌ نشر عطف، ۳۲ص.، جیبی، ۱۳۹۲ش.
۷. شرح مختصری بر چاپ سنگی. قم: نشر عطف، ۸۴ص.، خشتی، ۱۳۹۲ش.
۸. رساله جهادیه. قم: نشر عطف، ۱۱۶ص.، وزیری، ۱۳۹۳ش.
۹. پژوهشنامه خط کوفی. قم: نشر عطف، ۱۱۶ص.، خشتی، ۱۳۹۳ش.
۱۰. بیاض (فهرستگان کتاب‌های چاپ سنگی منتشره در دنیا). تهران: کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ۶ جلد، ۱۳۹۲ش. (در دست انتشار)
۱۱. کتابشناسی ترجمه‌های متون حدیثی شیعه. قم: مؤسسه دارالحدیث، ۱۳۹۲ش. (در دست انتشار)
۱۲. فهرست کتاب‌های چاپ سنگی کتابخانه مسجد اعظم قم. قم: کتابخانه آیت الله بروجردی، ۳ج.، ۱۳۹۲ش. (در دست انتشار)

همچنین آثار تصحیح شده توسط مجید جلیسه عبارتند از :
۱. الرساله الفاطمیه. مجموعه مقالات کنگره بزرگداشت شخصیت حضرت فاطمه معصومه علیها السلام و مکانت فرهنگی قم. صص. ۱۴۵-۱۸۱، ۱۳۸۴ش.
۲. تبییان اللغه در لغت قرآن و صحیفه. میرزا محمدعلی مدرسی چهاردهی نجفی. میراث حدیث شیعه دفتر پانزدهم. صص. ۸۱- ۱۹۶، ۱۳۸۵ش.
۳. معرفه السلوک در سیر و سلوک. ملامحمد جعفر بن محمدطاهر کرباسی. دفتر اخلاق و معرفت. ۱۲۹-۱۴۴، ۱۳۸۶ش.
۴. الفهرست (کتابشناسی آثار ملاحبیب الله کاشانی). میراث حوزه علمیه اصفهان. صص. ۵۶۹-۵۸۱، ۱۳۸۸ش.
۵. المعربات فی القرآن و الحدیث. میراث حدیث شیعه دفتر بیست و یکم، صص. ۵۸۳-۶۵۳، ۱۳۸۸ش.
۶. کتابچه مدارس اصفهان. میراث حوزه علمیه اصفهان. ۱۳۸۹ش.

طراحی دوره نشست‌های علمی:
مجید جلیسه در کارنامه فعالیت های حوزه کتابی خود چندین دوره نشست‌های علمی را طراحی کرده است که عبارتند از :
۱. نشست فهرست‌نویسی کتاب‌های چاپ سنگی. تهران: خانه کتاب،‌ آذر ۱۳۹۱ش.
۲. نقد و بررسی فهرست نسخه‌های خطی عربی کتابخانه وزارت امور خارجه ایران. تهران، غرفه دیدار ۲۵ دوره نمایشگاه کتاب تهران، اردیبهشت ۱۳۹۱ش.
۳. نقد و بررسی فهرست نسخه‌های خطی ایران (فنخا). تهران، خانه کتاب، اسفند، ۱۳۹۱ش.
۴. تاریخ و تکنیک چاپ سنگی. کتابخانه ملک، تابستان ۱۳۹۳
۵. فهرست نگاری کتب چاپ سنگی. کتابخانه ملک، پاییز ۱۳۹۳
همچنین از جمله دیگر سوابق فرهنگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• مدرس دروس حوزوی سطح یک در حوزه علمیه اصفهان (۱۳۷۸-۱۳۸۰ )
• مدیر بخش اطلاع‌رسانی مرکز احیاء میراث اسلامی در قم (۱۳۸۱-۱۳۸۳)
• پژوهشگر و کتابشناس مرکز احیاء نسخ خطی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم (۱۳۸۲-۱۳۸۴)
• پژوهشگر کتابخانه محقق طباطبایی در قم (۱۳۸۲-۱۳۸۵)
• مدیر اجرائی کنگره بین‌المللی علامه شرف‌الدین (۱۳۸۴)
• سردبیر ویژه‌نامه شرافت دین ۳ شماره (۱۳۸۴)
• سردبیر ویژه‌نامه کتابخانه دیجیتال نسخ خطی پیام بهارستان (۱۳۸۵)
• مشاور علمی ویژه‌نامه کتب چاپ سنگی مجله کتاب ماه کلیات (۱۳۸۹)
• مدیر مؤسسه بیاض (اطلاع رسانی و پژوهش در عرصه متون کهن (۱۳۸۴ )
• سردبیر مجله فصلنامه نقد کتاب میراث (۱۳۹۳)
آمار بازدید
بازدیدکنندگان تا کنون : ۵۳٫۷۹۲ نفر
بازدیدکنندگان امروز : ۹ نفر
تعداد یادداشت ها : ۳۸
بازدید از این یادداشت : ۱٫۴۴۵

پر بازدیدترین یادداشت ها :
کتاب فروشی و کافه مفیستو
Mephisto

میدان تقسیم و خیابان استقلال نقطه ثقل توریسم در ترکیه است. محال است که گردشگری به استانبول برود و این میدان و خیابان را ندیده باشد. خیابان استقلال که در بخش اروپایی استانبول واقع شده با ۳ کیلومتر طول مملو از کافه‌، قهوه‌خانه، بار، رستوران، فروشگاه‌ها و مراکز خرید است که البته قهوه‌خانه‌ها و کافی‌شاپها بیشترین سهم از این خیابان را به خود اختصاص داده‌اند.
سنگفرش کف خیابان، وجود تراموا، ساختمان های متحدالشکل، موسیقی خیابانی، برج معروف گالاتا در یکسر و میدان تقسیم در آن سر دیگر خیابان استقلال همه و همه و همه این خیابان را به یکی از پربازدیدترین خیابان‌های استانبول تبدیل کرده است. و تقریبا در هر ساعت از شبانه روز که به این خیابان می‌روی، حتی در نیمه‌های شب زندگی را لمس می‌کنید.
اینکه این خیابان در چه سالی کشیده شده است را نمی‌دانم فقط می‌دانم که بعد از جنگ استقلال ترکیه به سال ۱۹۲۳ میلادی بود که این خیابان به استقلال نامگذاری می‌شود. از قدیمی‌ترین بخش‌های این خیابان می‌توان یکی به پاساژ معروف چیچک (Çiçek Pasajı) اشاره کرد که در سال ۱۸۷۶ میلادی ساخته شده و دیگری دومین ایستگاه متروی قدیمی جهان با نام تونل (Tünel) که از سال ۱۸۷۵ میلادی کارش را آغاز کرده است. قدیمی‌ترین دبیرستان ترکیه هم معروف به مدرسه سلطنتی کاخ گالاتا ((Galatasaray Lisesi  در وسط خیابان استقلال قرار گرفته است.
در این خیابان از ابتدا تا انتهایش دهها کتابفروشی و کافه‌کتاب جدید و قدیمی می‌توان یافت. کافه کتاب ترک آلمانی که یادتان هست در یادداشت اول بدان پرداختم در همین خیابان واقع شده است و کتابفروشی‌های کوچک و بزرگ و تخصصی و کهنه فروشی کتاب و ... که شما را روزها و ساعتها در این خیابان مشغول خواهد کرد. موزه معصویت هم که توسط اورهان پاموک راه‌اندازی شده است در نزدیکی‌های همین خیابان واقع گردید.
خلاصه آنکه هرچند این خیابان با وجود فروشگاه‌ها و پاساژهای بزرگ و مدرنش پاتوق بسیاری از توریستها برای خرید از برندهای معروف دنیاست. اما این خیابان را می‌توان بهشتی برای علاقه‌مندان به فرهنگ و کتاب نیز دانست . و شاید هیچ کجای استانبول به اندازه این خیابان برای خرید کتاب و کتابخوانی و کتابگردی خوش نگذرد.
برای رسیدن به این خیابان می‌توانید با استفاده از خط مترو M۲ به ایستگاه متروی میدان تکسیم برسید که شما در شمال این خیابان قرار می‌گیرید و اگر از خط متروی M۲ استفاده کنید و سر از ایستگاه شیشانه (Şişhane) دربیاورید می‌توانید از جنوب خیابان استقلال سردربیاورید که در این صورت باید به سمت شمال این خیابان بروید و تا کتابفروشی مفیستو حدود ۱۳ دقیقه با پای پیاده راه است.

از مترو بوس و تاکسی نیز می‌شود استفاده کرد در این صورت اگر در میدان تکسیم پیاده شدید ترامواهای قرمز و زیبایی در این میدان وجود دارد که با پرداخت چند لیر می‌توانید سوار برآن شده و یا با پایای پیاده در خیابان استقلال حرکت کنید و در صورتی که زرق و برقهای این خیابان را ندیده بگیرید بعد از حدود نه دقیقه و به محض اینکه در سمت چپ خود خیابان ایهان اشیک (Ayhan Işık)‌را دیدید کمی جلوتر ساختمانی با ویترینی شیشه‌ای می‌بیند با پلاک ۱۲۵ است که بالای آن عبارت (MEPHISTO )‌نوشته شده و بالاتر از آن پنجره‌هایی مستطیل شکل افقی و عمودی بالا رفته است. شاید اولین چیزی که توجه عابرین را از جلوی این کتابفروشی جلب می‌کند صدای موسیقی ترکی است که تقریبا همیشه از داخل این کتابفروشی شنیده می‌شود. وارد هم که میشوی جلویت میزی از تازه‌های نشر قرار گرفته و سمت راستت از ابتدای مغازه تا انتها همه‌اش انواع و اقسام سی‌دی و دی‌وی‌دی‌و صفحه‌های موسیقی است که انتهایش کانتر صندوق قرار گرفته است. این کتابفروشی در نه طبقه بزرگترین کتابفروشی واقع در خیابان استقلال است . طبقه زیرزمین آن اختصاص به لوازم‌التحریر دارد و دو طبقه آخر نیز کافی‌شاپ دنج و راحتی با سرویس‌دهی مناسب است. اما بقیه طبقات اختصاص به فروش کتاب و مجلات دارد. در طبقه اول نیز سمت راست تقریبا تا انتها بخش موسیقی قرار گرفته و در همین طبقه بخش پر و پیمانی از مجلات منتشره در ترکیه را می‌بینید. در طبقه بعدی در کنار کتابهای کودک و نوجوان که البته بیشتر مربوط به نوجوان است بخشی هم به فیلم اختصاص دارد و طبقه بعدی آن نیز بخش کتاب و دو طبقه بعد از آن بخش کافی‌شاپ با فضای بسته آغاز و در نهایت کافی‌شاپ با فضای باز که دنج و راحت و بی‌تکلف است قرار گرفته است.
به طور کلی این کتابفروشی از دسترسی‌پذیری خوبی در همه بخش‌ها برخوردار است و تعداد بالایی کتاب و ملزومات دیگر را در خود جای داده است و در کنار سیستم صحیح کتابفروشی موقعیت مکانی این کتابفروشی که در یکی از پرترددترین خیابان‌های استانبول قرار گرفته باعث شده است که یکی از پرمخاطب‌ترین کتابفروشی‌های شهر استانبول محسوب شود. تعداد کتابهای غیرترکی در این کتابفروشی بسیار کم است و تقریبا ۹۹ درصد این کتابفروشی را کتابهای به زبان ترکی تشکیل داده است اما به تعداد اندکی کتاب به زبان انگلیسی و گاه‌گدار فارسی و عربی و فرانسه نیز در این کتابفروشی برمی‌خوریم.
بخش کافه این کتابفروشی هرچند رونق کافه کتاب ترک آلمانی را ندارد اما محلی دنج و تمیز برای استراحت و نوشیدن قهوه است.
کتابها همه موضوع‌بندی شده و بالای هر قفسه نیز موضوعات مشخص گردیده است و البته که سیستم جستجوی و افرادی برای راهنمایی در کتابفروشی در همه طبقات حضور دارند. حجم بالای کتاب منتشره در ترکیه و البته فضای محدود کتابفروشی این امکان را نداده که کتابها به جلد چیدمان شود اما با این حال سعی شده لابه‌لای چینش به عطف گاهی کتابها نیز به جلد نمایش داده شود و میزها و قفسه‌هایی نیز صرفا برای نمایش کتاب به جلد قرار داده شده است.
این کتابفروشی در سال ۱۹۹۷ میلادی تاسیس شده و مدیران این کتابفروشی تا کنون موفق شده‌اند سه شعبه از این کتابفروشی در استانبول افتتاح نمایند که شعبه خیابان استقلال قدیمی‌ترین آنهاست و شعبه دیگر آن در کاداکوی (KADIKÖY) به آدرس زیر است :‌
Muvakkithane Cad. No:۵, Caferağa,

شعبه دیگر هم در بشیکتاش (BEŞİKTAŞ)قرار گرفته که آدرس آن به قرار زیر است:‌
Sinanpaşa Mh. Köyiçi Cd. No:۱۵


جمعه ۶ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۵۶
نظرات



نمایش ایمیل به مخاطبین





نمایش نظر در سایت